Weten studenten wie Jan Tinbergen is? Sommige studenten hadden geen idee, zoals student Alexandra (Management of International Social Challenges). “Ik weet dat het Tinbergengebouw naar hem is vernoemd, maar het spijt me dat ik echt niet weet wat hij deed.” Economiestudent Armien Zare was erg onder de indruk van de bijdrage van Tinbergen aan de wetenschap: “Ik studeer economie, dus ik weet wel wie hij is. Ik wil een master econometrie gaan volgen, dus ik hoop dat ik nog wat meer te weten kom over zijn werk.”

https://www.youtube.com/watch?v=KhZy0SmuUx0

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Nobelprijs van Jan Tinbergen, reikt de Erasmus Universiteit een eredoctoraat uit aan Esther Duflo tijdens de komende Dies Natalis. Duflo was een van de winnaars van de Nobelprijs voor de Economie dit jaar, dankzij haar onderzoek naar armoedebestrijding.

Lees één reactie