Voor de vierde keer organiseerde studentenvereniging RSC/RVSV afgelopen zaterdag de rally Rijden tegen kanker om geld in te zamelen voor het KWF kankerbestrijding. Het evenement is een initiatief van een student die, door de ziekte van zijn broertje, graag wilde bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Al vanaf half negen ’s ochtends verzamelen de deelnemers in Van Nelle Fabriek Rotterdam. BN’er Paul de Leeuw vlagt de rally af. “Zelf heb ik kanker gehad,” vertelt hij over zijn betrokkenheid. “Daarom vind ik het belangrijk om dit goede doel te steunen.”

De Leeuw is niet de enige, want een aantal organisatoren en deelnemers hebben ook de ziekte van dichtbij meegemaakt. “Mijn moeder is aan kanker overleden”, vertelt Job Sinke van RSC/RVSV. “Door dit evenement mee te organiseren helpt het mij om het machteloze gevoel een beetje weg te nemen.”

De rally brengt de deelnemers door delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland om te finishen op campus Woudestein. De deelnemers vinden de rally geweldig. “Het is een hele leuke dag”, vertelt een deelnemer aan het eind van de rit. “Deze keer reed ik samen met mijn dochter en ik had het echt naar mijn zin.”

In totaal deden er 82 teams mee en de studentenvereniging haalde 64.000 euro op voor het KWF.

Bekijk de video hier:

Bron: www.youtube.com