Jacobs is ‘echt verliefd geworden op het EUC’, vertelt ze. “Ik ben heel overtuigd van het concept van een brede opleiding, waarin je jonge mensen opleidt om maatschappelijke problemen aan te pakken.” Ze is ook enthousiast over de samenwerking met de Willem de Kooning Academy en CODARTS. “Het EUC kan een voorbeeld zijn voor de universiteit als geheel, op het gebied van multidisciplinariteit en verbindingen leggen met de stad.”

Public Safety

Jacobs promoveerde in 1998 aan de Universiteit van Münster. Ze werkt sinds 2000 bij de RSM en werd in 2017 hoogleraar Organisational Behaviour and Culture. Ze is ook directeur van het door haar opgerichte Centre of Excellence on Public Safety Management. Verder is ze academisch directeur van de internationale bedrijfskundebachelor (IBA).

Het EUC is een opleiding met een eigen gebouw aan de Nieuwmarkt, in de binnenstad van Rotterdam, waar de bachelor Liberal Arts and Sciences wordt gegeven. De opleiding biedt een intensief, internationaal georiënteerd onderwijsprogramma met kleine groepen. Studenten worden breed opgeleid, maar kunnen zich gedurende hun bachelor specialiseren in verschillende richtingen. Om de onderlinge band te versterken wonen de eerstejaars met elkaar in een pand aan het Stadhuisplein. Tegenover het intensieve onderwijs staat dat studenten dubbel zoveel collegegeld betalen. De opleiding valt organisatorisch onder de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).