Voor veel studenten is de openingsceremonie hun allereerste kennismaking met de havenstad, want er staan lange rijen studenten met grote koffers bij de ingang. Naast de gebruikelijke toespraken, zijn er optredens van de Erasmus Dance Society, het Erasmus Music Collective en een stuntman die rondrolde in een grote ring. En Bert Wijbenga, locoburgemeester van Rotterdam, greep de gelegenheid nog even aan om zijn lobby om het Eurovisie Songfestival naar Ahoy te halen kracht bij te zetten: “What a beautiful place it is. Don’t you think it’s perfect for Eurovision?

Heb je geen kans gekregen om de openingsceremonie bij te wonen? Neem hier een kijkje:

https://www.youtube.com/watch?v=aU_cCY23M9s&feature=youtu.be

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.