eva vermeiren
Eva Vermeiren Beeld door: Julia Schipper

Eva Vermeiren (21), aankomend student Psychologie, heeft niet heel geweldig geslapen. “Het was wel oké. Toen ik maandag binnenkwam in de sporthal dacht ik ‘dit gaat nooit iets worden’, maar je bent zo moe van de dag dat je zo in slaap valt. Gisteren heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en vooral veel gedronken. ’s Avonds ben ik met een groep naar het feestje in de Maassilo geweest en uiteindelijk ben ik nog langs de studentenvereniging S.S.R. gegaan. Rond 3 uur waren we hier, het was toen heel rumoerig want veel mensen waren nog wakker en zaten met elkaar te praten. Het opstaan vanmorgen viel mee. Ik heb gisteren gelukkig gedoucht, want ik had me al voorbereid op het feit dat er niet heel veel douches zijn. De rest van de week slaap ik ook hier, maar dat gaat wel goed komen. Op dit moment heb ik vooral zin om rustig een kop koffie te drinken.”

bram louwerens
Bram Louwerens Beeld door: Julia Schipper

De 18-jarige Bram Louwerens begint in september met zijn studie Bedrijfskunde en heeft, in tegenstelling tot Eva, heerlijk geslapen in de sporthal. “Het was alleen een beetje kort, want ik had wel verwacht dat we iets later op mochten staan. De slaapmat vind ik heel fijn liggen, ik pak er thuis ook vaak één om op te slapen. Gisteren was het een enorm lange dag. Ik moest vroeg opstaan om van Venlo naar Rotterdam te reizen, maar ik heb de dag goed afgesloten in de Skihut. Na de Skihut vond ik het wel tijd om weg te gaan. Ik was één van de eerste die ’s avonds in de sporthal was, dus ik heb eigenlijk geen last gehad van lawaai. Nog wat extra uurtjes slaap zou niet verkeerd zijn, maar ik heb nu vooral zin in het ontbijt.”

anastasia korsunsky
Anastasia Korsunsky Beeld door: Julia Schipper

Anastasia Korsunsky (23), aankomend student Policy Economics, staat om 9 uur al in de rij bij de Starbucks. “Vannacht was mijn eerste nacht in de sporthal en ik ben heel moe, dus koffie is wel noodzakelijk. De nacht zelf was beter dan ik had verwacht, ik ben blij dat ik oordoppen meehad. Het slaapmatje waar ik op lag was niet heel comfortabel, maar ik was zo moe dat ik overal wel in slaap kon vallen. Gister was een drukke dag met de openingsceremonie, die echt fantastisch was, en de wandeling door de stad. Uiteindelijk is het ‘s avonds niet heel laat geworden. We probeerden nog binnen te komen bij een studentenvereniging, maar helaas was de rij heel lang. Dus dat was geen succes. Hoewel ik redelijk heb geslapen ben ik nog extreem moe op dit moment, maar met koffie is dat hopelijk snel over.”