Op het terras voor de sociëteit aan het Eendrachtsplein begint de Eurekaweek rustig. Af en toe wordt er een biertje getapt, maar bij de bar staan weinig mensen. “Je merkt dat iedereen rustig aan begint, want je hebt de rest van de week ook nog te gaan”, zegt Noordhuis. Terwijl de eerste ronde eters langs NSR komt en het pand langzaam vol stroomt loopt hij langs de keuken. Op het menu staat een vegetarische pasta. ‘’Meatless Monday, volgens mij doen alle verenigingen dat.’’

nsr terras eurekaweek 2019 maandag foto Amber Leijen (3)
Beeld door: Amber Leijen
nsr terras eurekaweek 2019 maandag foto Amber Leijen (6)
Beeld door: Amber Leijen

Achterin is een hokje gemaakt waar eerstejaars zich rustig kunnen inschrijven. Iedereen vanaf 17 jaar die zich kan vinden in de christelijke uitgangspunten van de vereniging, kan lid worden. Buiten staat een groepje Engelssprekende studenten. De een komt uit India, de ander uit Duitsland, een ander weer uit Oostenrijk. ‘’We weten niet zeker of we wel lid kunnen worden omdat we geen Nederlands spreken.’’ Noordhuis: ”Eigenlijk hebben we binnen onze vereniging geen Engelstalig dispuut of iets dergelijks, maar internationale studenten kunnen wel lid worden van een niet-studentikoos onderdeel van de overkoepelende organisatie: ‘Netwerk’.”

nsr terras eurekaweek 2019 maandag foto Amber Leijen (1)
Noordhuis laat zien waar studenten zich kunnen inschrijven. Beeld door: Amber Leijen

Een primeur dit jaar voor NSR: de ‘Pop-up Prayer Room’. Later op de avond willen ze ermee langs alle verenigingen gaan rijden. ‘’We hebben overlegd met de andere verenigingen en die vonden het een goed idee. Mocht het nodig zijn, bijvoorbeeld als iemand te veel heeft gedronken of ziek wordt, dan willen we graag helpen’’, zegt Noordhuis. ‘’ Daarnaast kun je bij ons bidden, dankbaarheid uitspreken of gewoon een praatje maken.’’

nsr terras eurekaweek 2019 maandag foto Amber Leijen (2)
Nu staat het busje nog stil maar later op de avond rijdt NSR er mee door de stad. Beeld door: Amber Leijen

De eerste dag zit er bijna op. Er hebben zich al wat mensen ingeschreven. Over het aantal aanmeldingen maakt Noordhuis zich geen zorgen: ‘’We hebben geen behoefte om sterk uit te breiden, dus misschien zetten we de ledenstop op 80. Dat is voor ons voldoende.’’ Hij benadrukt dat op open avonden iedereen welkom is voor een drankje, leden en niet-leden. ‘’We kijken uit naar de rest van de week en het nieuwe studiejaar.’’

nsr terras eurekaweek 2019 maandag foto Amber Leijen (5)
Het terras van de NSR tijdens de Eurekaweek van 2019. Beeld door: Amber Leijen