“Er staan regelmatig auto’s geparkeerd waarin wordt ingebroken en we hebben ondanks onder andere extra surveillance nog geen verdachte in beeld”, zegt aspirant-hoofdagent Türker Güzel, die bezig is met een plan om de auto-inbraken tegen te gaan. “De inbraken zijn een probleem in de wijk.” De agent hoort van buurtbewoners dat er ook veel studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit parkeren. Met een flyercampagne tot eind dit jaar wil Güzel EUR-medewerkers en -studenten te waarschuwen.

“Ik snap dat veel studenten en medewerkers er parkeren, want het is gratis”, zegt Güzel. “Maar het is momenteel wel een risico. Dus ik hoop dat iedereen zijn kostbare spullen meeneemt en de auto goed afsluit.”

De inbraken vinden vooral plaats in de straten tussen de supermarkt en park de Oude Plantage. Daar wordt gemiddeld vier tot zes keer per maand ingebroken in een auto.

flyer_politie_inbraken
Flyer van agent Güzel om te waarschuwen tegen auto-inbraken Beeld door: Politie-agent Türker Güzel