Iedere woensdagmiddag opent de Erasmus Food Lab haar deuren voor studenten die willen (leren) koken. De studenten worden verdeeld in verschillende groepen die dan verantwoordelijk zijn voor een bepaald deel van de maaltijd. In een professionele keuken leren de studenten met allerhande ingredienten culinaire hoogstandjes van over de hele wereld te maken.

Deze week staat Indonesische keuken op het menu: gebakken rijst, rendang tofu, gebakken tempeh en sperziebonen in kokosmelk. Samen met zijn teamgenoten maakt onze verslaggever Ferayed een currypasta; hij snijdt de uien en pureert alle ingrediënten in de keukenmachine.

Ook al zijn het volgens een student niet de makkelijkste gerechten om te maken, zijn ze allemaal wel goed gelukt. Een uur later genieten ze samen van de Indonesische maaltijd die zij zelf hebben voorbereid.

https://www.youtube.com/watch?v=bVjLkNu-OFk&feature=youtu.be

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.