In het Hatta gebouw, tussen de ingang van Erasmus Sport en In de Smitse, zit een bijzonder lokaal. Een groene voetbalmat op de vloer en grote afbeeldingen van De Kuip en oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst decoreren de muren. Op de stoelen zitten de jongste studenten op de campus van de EUR. Zij doen mee aan het programma van SV Gio, de stichting van de huidige Feyenoord-coach. Twaalf weken lang krijgen ze lessen in sport, taal en wiskunde.

“Met dit programma wil Van Bronckhorst iets teruggeven aan de gemeenschap”, vertelt Floor de Vries, student Sociologie aan de EUR en trainer bij SV Gio. De kinderen krijgen hier niet alleen maar  gewone lessen, maar ook lessen in zelfontwikkeling. “Hiermee hopen wij dat deze kinderen een betere en mooiere toekomst kunnen opbouwen.”

“Ik heb hier heel veel geleerd”, vertelt de 11-jarige Soufian Akarkach Darghal, een van de deelnemende scholieren. “Ik heb geleerd dat ik me niet moet schamen voor wie ik ben. Daarnaast heb ik ook geleerd om goede keuzes te maken.”

Bron: www.youtube.com