Jun-Borras-ISS
Beeld door: ISS

Borras is hoogleraar bij het International Institute of Social Studies in Den Haag en doet onderzoek naar land politics. Met de Europese onderzoeksbeurs wil hij zijn onderzoek verbreden naar de invloed van land politics op voedsel, arbeid, klimaatbeleid, burgerschap en geopolitiek in Ethiopië, Colombia en Myanmar.

Nederland doet het goed in de race om Europees onderzoeksgeld. Maar liefst 23 topwetenschappers van Nederlandse onderzoeksinstellingen hebben een ‘advanced grant’ van de Europese Onderzoeksraad in de wacht gesleept. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk werden meer beurzen uitgedeeld.

Borras is de enige EUR-wetenschapper die in deze ronde een advanced grant heeft gekregen. In totaal werden er 2052 onderzoeksvoorstellen ingediend. Slechts 10,8 procent daarvan werd gehonoreerd.