Pearl Dykstra is hoogleraar Empirische sociologie en doet onderzoek naar eenzaamheid. Daar bestaan nogal wat mythes over, zoals dat het alleen bij ouderen voorkomt of dat je altijd eenzaam bent als je alleen bent. Maar wat haar echt irriteert, is dat eenzaamheid vaak verkeerd wordt bestreden, terwijl het nog ongezonder voor je is dan drank en drugs.

Sociale vaardigheden versterken

In deze podcast legt ze uit hoe je er wél iets aan kunt doen, bijvoorbeeld door aan je sociale vaardigheden te werken. “Je moet een prettige partner willen zijn in conversaties. Niet ‘lang niet gezien’, maar ‘leuk dat ik je zie!’”

https://soundcloud.com/erasmus-magazine/het-ei-van-erasmus-2-pearl-dykstra

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.