Vlakbij de grote rode spandoek van #WOinActie staat Ellen Hey les te geven. Tegenover haar zitten zevenentwintig studenten op de trap, twee met een laptop op schoot.

Hey-2

Zowel de ESL-docent als de studenten moeten harder praten om elkaar te kunnen verstaan. Mensen lopen heen en weer en de toiletdeur naast de trap klapt elke keer open, maar de studenten luisteren ongestoord en doen netjes mee met de discussie. Sommige voorbijgangers vinden het college zo interessant dat ze even stoppen om mee te luisteren.

Studenten steunen de actie

Hey-3

In het algemeen zijn de studenten op de hoogte van #WOinActie. “Hoge werkdruk, bezuinigingen en veel te veel studenten zijn de redenen waarom het hoger onderwijs deze actie voert”, zegt student Joost Vreugdenhil.

Dominique Armfield vindt het een positieve actie. “Ik vind het hard nodig dat er aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van het hoger onderwijs”, vertelt ze. “De bezuinigingen en de steeds hogere werkdruk zijn de factoren die de kwaliteit van het onderwijs beïnvloeden.”

Ook Inge Widdershoven staat achter #WOinActie. “In de laatste jaren komen er veel meer studenten waardoor de docenten dus met een steeds vollere collegezaal te maken hebben. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is voor ze om hun werk goed te doen als de situatie zo blijft.”

Na een half uur wordt het college verplaatst naar een kamer in het Sanders-gebouw. Vreugdenhil: “Voor deze actie vind ik het eigenlijk niet erg om op de trap te zitten tijdens het hele college.”