Met dit groepje en je begeleiders zal je de aankomende week de meeste tijd doorbrengen. Worden het vrienden voor het leven of ben je aan het einde van de week helemaal klaar met deze mensen? De tijd zal het leren.

Na het indelen van de groepjes is het tijd voor de openingsceremonie. Belangrijke personen van de universiteit en de stad Rotterdam houden toespraken en er zijn ook een paar verrassingen. Mocht je buik tijdens de ceremonie gaan rammelen, houd dan even vol. Direct na de ceremonie, zo rond het middaguur, wordt een lunch geserveerd.

Waar is het feestje?

Na de lunch is het tijd om kennis te maken met de eigenzinnige stad waar je de volgende drie tot vijf jaar van je leven gaat doorbrengen. Je begeleiders nemen je mee op een ontdekkingstocht door verschillende delen van de stad. Maar dit is geen normale rondleiding. Je groepje moet tijdens de rondleiding vier vragen beantwoorden in de Eurekaweek-app en bij ieder antwoord een groepsfoto uploaden. Als je groepje alle vragen goed beantwoordt, winnen jullie een prijs.

Na al dat wandelen heb je vast en zeker honger gekregen. Je groepje gaat eten bij een van de begeleiders thuis of bij een van de studentenverenigingen. Eet smakelijk! Als de zon ondergaat, wordt het pas echt gezellig op de Light up the Night Party in de Maassilo.