De coach, alle voetballers en ook president Macron zelf zongen uit volle borst mee op de stoep van het Élysée, het Franse presidentiële paleis. De voetballers waren net gehuldigd voor hun WK-overwinning. Voormalig lid van de Hermes House Band Mark Snijders kan het maar amper geloven: “Dankzij de Franse voetballers mogen we dit meemaken. Het leukste is dat een heel land ons studentenliedje zingt.”

De hele zomer is I Will Survive al een hit, net als in 1997 en 1998 (toen won Frankrijk ook het WK). “De wereldtitel gaf de doorslag. Lalala schalde door alle café’s, straten en pleinen van Frankrijk”, zegt Snijders.

In 1994 bracht de Rotterdamse studentenband het nummer op eigen kosten uit. Enkele jaren later was het een nummer 1-hit in Nederland. “Het internationale succes kwam pas een paar jaar later. En ondanks het feit dat we ook met andere liedjes hoog in buitenlandse hitparades hebben gestaan, hebben we nooit die eerste nummer 1-positie kunnen evenaren.” Tot nu toe dus, dankzij de zangkunsten van Les Bleus.

Bron: www.youtube.com

Overigens is het lied ook in Nederland nog steeds populair. In De Kuip hoor je al jaren het bekende ‘lalala’ als Feyenoord scoort.