De Hub deed onderzoek naar het plasticverbruik van studenten. Daaruit blijkt dat de helft van de ruim 700 ondervraagden wegwerpbestek van de campussupermarkt gebruikt, en een derde regelmatig koffie nuttigt uit een wegwerpbeker. De bekertjes zijn weliswaar van karton, maar zijn met plastic geseald.

Post Plastic Generation

De studenten van de Sustainability Hub hopen natuurlijk het verbruik van plastic op de campus te verminderen en hebben daarom de werkgroep Post Plastic Generation opgericht. Die bestaat nu uit vijf studenten en probeert aandacht te genereren voor dit probleem.

Voor de koffiebekertjes heeft de werkgroep al een concrete oplossing: leenbekers, een idee geïnspireerd op onder andere de Universiteit van Freiburg. Die bekers kun je dan op verschillende plaatsen op de campus lenen en weer inleveren.