De hijskraan werd gebruikt voor isolatiewerkzaamheden aan het dak van een kantoorpand achter de sociëteit. Het kantoorpand is onderdeel van Laurentius. “Daarvoor moeten soms zware platen over het dak getild worden. Tijdens de werkzaamheden mocht er daarom niemand in het pand zijn, dat bleek heel verstandig. Met de bouwvakkers is het gelukkig ook allemaal goed afgelopen”, zegt Buurma.

Schadepost

Maandag gaapt er nog steeds een groot gat in het dak, maar gelukkig blijken de steunbalken, die cruciaal zijn voor de stevigheid van het pand, nog heel. Ook is er geen inboedel beschadigd geraakt. De zolder wordt vooral gebruikt voor de opslag van materialen voor feesten en de Eurekaweek.

Afgelopen vrijdag begonnen bouwvakkers met de reparatie. “We zoeken nog samen met de verzekering uit hoe groot de schadepost precies is”, vertelt Buurma. Ze hoopt dat eind volgende week het dak weer helemaal in orde is.