Meer evenementen op en rond de universiteit vind je in de EM agenda.

26 februari – Wetenschapscafé Artificiële Intelligentie

In deze huidige razendsnel ontwikkelende maatschappij horen we steeds meer over hoe algoritmes taken overnemen van de mens. Er is een grote kans dat chronisch zieke patiënten in de toekomst kunnen verwachten dat hun zorg wordt overgenomen door Artificiële Intelligentie. Tijdens het wetenschapscafé staat de vraag centraal of AI intelligenter wordt dan de arts. In hoeverre kan AI een rol spelen in het oplossen van struikelblokken in de huidige zorg? Kunnen we verwachten dat algoritmes sneller dan artsen chronische ziektes ontdekken bij patiënten? Is dit ideaalbeeld haalbaar of resulteert dit in een Black Mirror achtige toekomst.?

26 februari – Wetenschapscafé Artificiële Intelligentie

Wetenschapscafé | Artificiële Intelligentie: intelligenter dan de dokter?

Artificiële Intelligentie intelligenter dan de dokter? Centraal staat de vraag in…

7 maart – De Strijd om Rotterdam – Niet lullen maar poetsen?

Op dit moment hangt de stad vol met Leefbaar Rotterdam en SP-campagnes. De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. In de aanloop van de verkiezingen organiseert Erasmus University College samen met OPEN Rotterdam de reeks ‘De strijd om Rotterdam’, bestaande uit vier politieke tafelgesprekken. De derde editie, ‘Niet lullen maar poetsen?’, gaat over onderwijs en emancipatie. Een diverse stad als Rotterdam is nog lang niet uitgepraat over dit onderwerp. Het tafelgesprek is een goed moment om het te hebben over bijvoorbeeld de positie van vrouwelijke hoogleraren en rectoren aan universiteiten. Hoe kijken Rotterdamse politieke partijen en wetenschappers hiernaar?

7 maart - De Strijd om Rotterdam - Niet lullen maar poetsen?

De Strijd om Rotterdam- Niet lullen maar poetsen?

De derde tafel- 'Niet lullen maar poetsen?' op woensdag 7 maart gaat over onderwijs en…

8 maart – Let’s Talk Health, (Wo)men!

Na een tafelgesprek over onderwijs en emancipatie kan de volgende dag, op Internationale Vrouwendag, verder gepraat worden over sociale, economische, culturele en politieke inzet van vrouwen tijdens de talkshow Let’s Talk Health, (Wo)men!. Tijdens de talkshow, georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam, spreken vier inspirerende vrouwen over hun ideeën voor meer gelijkwaardigheid in ‘Women’s Health’. Organisaties zoals Fairfight, die zich focust op het empoweren van vrouwen d.m.v. martial arts, en onderwerpen zoals gendersensitieve geneeskunde worden behandeld tijdens de tafelgesprekken.

8 maart - Let’s Talk Health, (Wo)men!

Let’s Talk Health, (Wo)men!

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) worden wereldwijd de sociale, economische,…