Het lab zal de thuisbasis zijn van de Community for Learning and Innovation, dat nu in oprichting is. De community gaat faculteiten helpen bij het innoveren en ontwikkelen van nieuwe onderwijsconcepten.

Om daar bij te helpen kunnen docenten en onderwijskundigen in het lab beschikken over do-it-yourself booths, waarmee ze zelf videoclips kunnen opnemen voor hun onderwijsprogramma’s. Ook zijn er plekken voor het houden van workshops, lezingen en andere activiteiten die met onderwijsvernieuwing te maken hebben.

Stuk ruimer

In de studio, die een stuk ruimer is dan het huidige studiootje bij de Aula, zijn mogelijkheden voor liveverbindingen met ‘de studio in Hilversum’, maar ook kleinschalige talkshows met publiek, zoals TED-talks of ‘collegetours’.

Het bouwen van het lab gaat naar verwachting drie miljoen euro kosten. In het voorjaar beginnen de eerste werkzaamheden – als alles goed komt met het Polakgebouw. In het najaar zouden de deuren al open moeten gaan.

learning-innovation-lab-2-artist-impression
Artist impression vanaf de binnenkant van het nieuwe Learning Innovation Lab. Beeld door: AAND3 visuals