Een grote toets van de Erasmus School of Economics en verschillende activiteiten zijn maandag geannuleerd vanwege het slechte weer.

Vanochtend was er al een groot tentamen bij de RSM voor zo’n 1.100 studenten, maar die zaal was ondanks alle verkeersperikelen ‘goed gevuld’, zegt Jaco Vink van de tentamenorganisatie. Daarnaast was er een kleiner tentamen met ongeveer tien deelnemers, die volgens Vink ook de zaal wisten te bereiken. Mochten studenten toch een tentamen gemist hebben door de omstandigheden, dan raadt hij hen aan contact op te nemen met de examencommissie.

Finance-1 gaat niet door

Voor ESE-studenten stond vanavond het vak Finance-1 op het programma, maar dat gaat niet door.  “We hebben daarover al vroeg contact gehad met de faculteit, en die vonden het te gevaarlijk om het tentamen door te laten gaan”, vertelt Vink. Een nieuwe datum voor de toets is nog niet bekend.

Over dinsdag maakt Vink zich nog geen zorgen. “In de ochtend is er een Engels-toets voor RSM-studenten. Dat is volgens mij geen tentamen. Bovendien zou het in de ochtend gaan regenen, dus we voorzien nog niet dat studenten niet naar de campus kunnen komen.”

Open Stage Night

Behalve de ESE-toets gaat vanavond ook de Open Stage Night XL in het Erasmus Paviljoen niet door. Volgens Frederieke Hoitink van Studium Generale was het niet verstandig om het evenement door te laten gaan. “Er zouden vijf bands komen en dan wil je toch ook een paar honderd man publiek. We hadden niet de verwachting dat die met dit weer zouden komen”, aldus Hoitink. De muziekavond wordt op 22 januari ingehaald.