Door het slechte weer zijn de festiviteiten naar binnen in de Foodcourt verplaatst. “Maar de kerstspirit blijft erin hoor”, zegt Tycho Mol, een van de organisatoren van het festijn, met een kerstmuts op zijn hoofd. Als de foodcourt vol is en bakjes met pannenkoeken en bekers glühwein (zonder alcohol) aan iedereen zijn uitgedeeld, is het woord aan de decaan van de rechtenfaculteit.

“Het gaat niet om kerst of het kerstfeest, dit is gewoon een goed excuus om met elkaar een drankje te kunnen drinken”, zegt rechtendecaan Suzan Stoter hartelijk. “Ik wil jullie de vreugde van de wereld op een bijzondere manier brengen.” Deze ‘bijzondere manier’ is een vijfkoppig zangkoor dat kerstliederen door de Foodcourt heen laat schallen. “Dit is echt ouderwets Engels kerstgezang”, zegt een toeschouwer. “Heel mooi, de manier waarop de zangpartijen lopen.”

“Nu is geloof ik het plan dat ik de kerstboom aan ga steken”, zegt Stoter terwijl ze twijfelachtig naar buiten kijkt. Als het publiek zich schoorvoetend buiten heeft verzameld onder het afdakje van de Foodcourt, verlicht Stoter de kerstboom op een inmiddels donkere campus.

Kerstboom op de campus 4
Studenten kijken naar de aangestoken kerstboom, Beeld door: Boris Berg