Een paraboolvlucht voor je scriptie of onderzoek, team VESTAND gaat het meemaken. De groep bestaat uit studenten en onderzoekers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Delft.

Bij een paraboolvlucht vliegt een vliegtuig op zo’n manier dat inzittenden voor 25 seconden gewichtsloos zijn. Het team gaat experimenten uitvoeren tijdens de vlucht, georganiseerd door de Europese Ruimtevaartsorganisatie (ESA). De experimenten hebben betrekking op de invloed van zwaartekracht op het evenwichtsorgaan. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor toekomstige ruimtevaartmissies naar andere planeten zoals Mars, schrijft het team op hun facebookpagina. Gelukkig mocht Cameron gewoon in het Erasmus MC blijven.

https://www.youtube.com/watch?v=Dxn0zHLfBQo&t=1s

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies, daarom kan je de ingesloten media hier niet zien. Ga alsnog akkoord om de media binnen EM te kunnen zien. Lees meer op onze privacy pagina.