Studenten doen paraboolvlucht voor hun scriptie

EM-verslaggever Cameron Wylie doet dienst als proefkonijn bij het VESTAND-team. In december zullen de studenten van het Erasmus MC en de TU Delft tijdens een paraboolvlucht experimenten uitvoeren.

Een paraboolvlucht voor je scriptie of onderzoek, team VESTAND gaat het meemaken. De groep bestaat uit studenten en onderzoekers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit Delft.

Bij een paraboolvlucht vliegt een vliegtuig op zo’n manier dat inzittenden voor 25 seconden gewichtsloos zijn. Het team gaat experimenten uitvoeren tijdens de vlucht, georganiseerd door de Europese Ruimtevaartsorganisatie (ESA). De experimenten hebben betrekking op de invloed van zwaartekracht op het evenwichtsorgaan. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor toekomstige ruimtevaartmissies naar andere planeten zoals Mars, schrijft het team op hun facebookpagina. Gelukkig mocht Cameron gewoon in het Erasmus MC blijven.

Deel dit artikel