De universiteit zit vol met fijne, maar verborgen plekken. EM fungeert als oudere broer en vertelt waar je moet zijn voor goedkoop eten, snelle seks en welverdiende ontspanning.

geheime plekken woudestein
De campus. Beeld door: Erasmus Magazine
  1. Schoonste toiletten Altijd handig: waar zijn de toiletten schoon en prettig? Uit een rondvraag op de campus blijken de kleine kamertjes rondom de Aula goed te scoren. ‘Kun je makkelijk een half uur poepen zonder dat iemand het merkt’, stelt een student vast.
  2. Zoek de verscholen kantines Typisch iets waar de gemiddelde Rotterdamse student te laat achter komt: de campus telt meerdere kantines, die vaak goedkoper zijn dan het foodcourt. In Tinbergen huist de Etude en in Mandeville op de vierde verdieping The Company, beide goede, goedkope kantines. Ook goed om te weten: lunches, snacks en diners zijn goedkoop én lekker in de kantine van het sportcentrum. Niet-sporters zijn daar net zo welkom.
  3. Zin in seks? Het G-gebouw zit vol met kleine studeerkamers. Je zal niet de eerst zijn die zo’n kamertje binnenstapt, een tafel tegen de deur schuift en er van bil gaat. Liefhebbers van de Rotterdamse skyline kunnen terecht op de achttiende etage van het Mandevillegebouw, waar vergelijkbare hokjes te vinden zijn.
  4. Doe decadent Op de zeventiende etage van Tinbergen bevindt zich de Faculty Club, een verzameling zalen inclusief restaurant én prachtig uitzicht. In het restaurant zijn regelmatig evenementen waarbij het niet opvalt wanneer je als platzakke student gratis koffie of bier mét bitterbal komt bietsen, mits goedgekleed.
  5. Bespaar geld Dorstig, maar blut? Koop je bier dan niet in het dure Erasmus Paviljoen, maar voor minder geld in de Spar. Drinken op het gras voor het Paviljoen is niet gewenst, wél plezierig.
  6. Pizza met bier Woudestein is voorzien van campuskroeg ‘In de Smitse’. Tientallen studenten drinken daar op vrijdagmiddag hun biertje. Wat vaak vergeten wordt: je kan er ook eten. Restaurants zien het café namelijk als officieel bezorgadres. En dus kun je een pizzabrommer gewoon naar deze hotspot sturen.
  7. Bijtanken Zware avond gehad in de kroeg? Of wil je de deadline die al heel lang boven je hoofd hangt even vergeten? Kom tot rust in Park Noord, de nieuwe groene oase op de campus. Nog niet veel studenten hebben deze plek omarmd, dus pak je kans voordat de rust verdwijnt.
  8. Frisse neus Sinds kort hoef je tijdens het studeren niet meer de bibliotheek uit voor een frisse neus of een zoektocht naar nieuwe motivatie. Het eiland in de vijver is na de verbouwing namelijk toegankelijk voor bezoekers. Ideaal om even bij te komen van al het studeren (of in ieder geval van de goede voornemens).