De universiteit laat er dit jaar geen gras over groeien. De start van de meteorologische zomer betekende ook gelijk het eerste festival op campus Woudestein. En onderdeel daarvan: een ruig voetbaltoernooitje op de prille grasprietjes van Park Noord. Een beeldreportage van een zonovergoten middag.

Get Your Energy Day 2017 foto Joshua Kruter (1)
Beeld door: Joshua Kruter

De Get Your Energy Day begint met niet altijd even vriendelijk potje voetbal. Aan inzet geen gebrek, al helemaal gezien de temperatuur.

Get Your Energy Day 2017 foto Joshua Kruter (2)
Beeld door: Joshua Kruter

Op zijn laatste officiele dag als lid van het College van Bestuur mag Bart Straatman Park Noord officieel openen, waarbij hij mogelijke namen van het nieuwe park aan de noordzijde van de campus noemt. Een definitieve naam komt er nog niet: voorlopig blijft het dus Park Noord.

Get Your Energy Day 2017 foto Joshua Kruter (3)
Beeld door: Joshua Kruter

Na de officiële opening betreedt een viertal spelers uit de Excelsiorjeugd het veld om tegen een team van studenten te spelen. Vanaf de zijlijn klinken satirische Excelsiorleuzen en dat lijkt de spelers van de profclub parten te spelen, maar de voetballers herstellen zich al gauw.

Get Your Energy Day 2017 foto Joshua Kruter (4)
Beeld door: Joshua Kruter

Het Open EUR festival op de Plaza is ondertussen al in volle gang. Studieverenigingen JFR en STAR hebben samen met café In de Smitse een stukje Scheveningen naar Woudestein weten te halen, en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

Get Your Energy Day 2017 foto Joshua Kruter (5)
Beeld door: Joshua Kruter

Niemand minder dan Charlie Ray draait de openingsset en doet een poging het publiek, dat vooralsnog allergisch lijkt te zijn voor het podium, op te warmen voor een feestje.

Get Your Energy Day 2017 foto Joshua Kruter (6)
Beeld door: Joshua Kruter

Een aantal mensen trekt zich niets aan van de menigte en laat met ietwat geposeerde dansmoves zien hoe zij zich voelen tijdens deze feestelijke afsluiting van het academische jaar.