Dit was Get Your Energy Day op de campus

Park Noord werd donderdag officieel geopend en zijn prille grasprietjes waren gelijk de ondergrond van een fanatiek voetbaltoernooitje. Ondertussen startte op het Erasmus Plaza het Open EUR Festival. Een beeldreportage.

Beeld: Joshua Kruter

De universiteit laat er dit jaar geen gras over groeien. De start van de meteorologische zomer betekende ook gelijk het eerste festival op campus Woudestein. En onderdeel daarvan: een ruig voetbaltoernooitje op de prille grasprietjes van Park Noord. Een beeldreportage van een zonovergoten middag.

Beeld: Joshua Kruter

De Get Your Energy Day begint met niet altijd even vriendelijk potje voetbal. Aan inzet geen gebrek, al helemaal gezien de temperatuur.

Beeld: Joshua Kruter

Op zijn laatste officiele dag als lid van het College van Bestuur mag Bart Straatman Park Noord officieel openen, waarbij hij mogelijke namen van het nieuwe park aan de noordzijde van de campus noemt. Een definitieve naam komt er nog niet: voorlopig blijft het dus Park Noord.

Beeld: Joshua Kruter

Na de officiële opening betreedt een viertal spelers uit de Excelsiorjeugd het veld om tegen een team van studenten te spelen. Vanaf de zijlijn klinken satirische Excelsiorleuzen en dat lijkt de spelers van de profclub parten te spelen, maar de voetballers herstellen zich al gauw.

Beeld: Joshua Kruter

Het Open EUR festival op de Plaza is ondertussen al in volle gang. Studieverenigingen JFR en STAR hebben samen met café In de Smitse een stukje Scheveningen naar Woudestein weten te halen, en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

Beeld: Joshua Kruter

Niemand minder dan Charlie Ray draait de openingsset en doet een poging het publiek, dat vooralsnog allergisch lijkt te zijn voor het podium, op te warmen voor een feestje.

Beeld: Joshua Kruter

Een aantal mensen trekt zich niets aan van de menigte en laat met ietwat geposeerde dansmoves zien hoe zij zich voelen tijdens deze feestelijke afsluiting van het academische jaar.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.