De zaalvoetballers van RS hebben woensdagavond de druk bij de concurrentie gelegd: in een goedbezochte zaal van Erasmus Sport versloegen de studenten het Rotterdamse TPP met 2-1, waardoor RS nu tweede staat in de tweede periode van de Topklasse B.

Deze plek geeft recht op het spelen van de nacompetitie voor promotie. Naaste concurrent VCS uit Den Haag, speelt vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen en kan bij winst RS passeren.

Met twee punten uit de dertien eerste wedstrijden begon RS slecht aan de competitie, maar vanaf februari begint het te lopen: de zaalvoetballers winnen zes wedstrijden op rij. RS stijgt van de laatste naar de achtste plaats. In de tweede periode – een aparte ranglijst voor de tweede helft van het seizoen – doet het studententeam zelfs bovenin mee.

Scherp van de snede

In de laatste wedstrijd van het seizoen moet RS zien af te rekenen met TPP uit Rotterdam-Zuid, dat ruim boven RS staat. TPP begint de wedstrijd op het scherp van de snede.

Vooral op technisch vlak heeft RS het moeilijk met de bezoekers, die de bal stuk voor stuk aan een touwtje hebben. Maar de thuisploeg heeft meer stootkracht en staat halverwege met 2-0 voor.

RSS-TPP2
Ben Rohloff van RS houdt de bal af. Beeld door: Jack Parker

Katachtige reflexen

Hoogtepunt van de wedstrijd is de assist van nummer 10 Jur van der Beek (Bedrijfskunde, 21), die met zijn steekpass Ben Rohloff (IBA) alleen voor de keeper van TPP zet. Verder gaat er aan beide kanten vooral veel mis. Voor het publiek is er weinig te genieten.

Het is aan RS-doelman Alvaro Cassarotti (oud-Hogeschoolstudent, 28) te danken dat TPP maar één keer weet te scoren. Met een aantal katachtige reflexen houdt hij zijn ploeg op de been.

IMG_7266
Jur van der Beek gaat tot het uiterste om de bal te kunnen controleren. Beeld door: Jack Parker

Meerjarig proces

Volgens Cassarotti zelf lag het vooral aan de tegenstander dat RS de drie punten in huis hield. “Laten we eerlijk zijn. We hadden geluk dat ze de kansen misten”, zegt hij nuchter.

Van der Beek benadrukt dat de goede reeks van RS pas het begin is: “Dit is een meerjarig proces. Je ziet dat we steeds beter worden, zowel als team als individueel. We gaan voor de Eerste Divisie.”