Doelman van het tweede elftal Rinke van den Berg kreeg een buitenkansje: vaste keeper Riley Basoski gleed uit op weg naar het toilet tijdens een avondje stappen twee dagen voor de wedstrijd. Daarom verdedigde Van den Berg het doel tegen VUC. Mede door geklungel van de Antibarbari-defensie kreeg hij drie doelpunten om zijn oren. De studenten van het ‘Vlaggenschip’ scoorden zelf ook drie keer, waardoor de wedstrijd op een winderig ‘Antibarbello’ in een gelijkspel eindigde.

Antibarbari presteert de laatste weken wisselvallig, maar desondanks blijft de subtop in de Tweede Klasse D in zicht. De Rotterdammers (achtste) hadden maar zes punten minder dan de nummer twee. Een overwinning op concurrent VUC (vierde) uit Den Haag was dus meer dan welkom.

Schuin oog

Het aanwezige publiek – meelevend onder het genot van een biertje en met een schuin oog kijkend naar wat er tegelijkertijd op de eredivisievelden gebeurde – zag Antibarbari slordig beginnen. Een dekkingsfout luidde het openingsdoelpunt van VUC in.

Even later kon de doelman van de thuisploeg de bal opnieuw uit het net vissen. Door het zoveelste misverstand in de Antibarbari-defensie stond het binnen een half uur 0-2.

Antibarbari2
Antibarbari’s Reimer Leunis is pulled by his shirt. Beeld door: Jack Parker

Aansluitingstreffer

Maar ook aan de andere kant ging veel verkeerd. Zo profiteerde Jesse Owie vlak voor rust van een fout van de VUC-keeper.

De aansluitingstreffer gaf hoop. In de laatste twintig minuten begon Antibarbari aan te dringen. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker: Robin Ringelenberg kopte een scherpe voorzet binnen.

Antibarbari3
Robin Ringelenberg cheering after scoring a 2-2 header. Beeld door: Jack Parker

Wind

Twee minuten later was het gedaan met de vreugde, toen de bal dankzij de wind in het doel van Antibarbari dwarrelde. Maar in de slotfase konden de Antibarbari-supporters opnieuw juichen: de doelman van VUC besloot de bal te laten lopen, waardoor Davey Ravestein de 3-3 kon binnentikken.

Volgens matchwinner Ravestein speelde niet het ontbreken van de vaste keeper, maar het weer een belangrijke rol: “In de tweede helft hadden we wind mee, toen ging het een stuk makkelijker.” De 24-jarige geneeskundestudent is niet tevreden, maar kan wel leven met een gelijkspel. “Na die achterstand mogen we blij zijn met 3-3″, luidt zijn conclusie.