Altijd al eens de onbemande karretjes willen nemen op Kralingse Zoom, maar dat nooit gedaan omdat je niets te zoeken hebt in Capelle aan den IJssel? Goed nieuws, want over een aantal jaar hoef je waarschijnlijk niet meer te lopen of de bus te nemen, maar brengen deze futuristische voertuigen je naar de campus.

Sinds 1999 rijdt de Parkshuttle op een afgesloten baan tussen Kralingse Zoom en het Capelse bedrijventerrein Rivium. In 2020 moeten de karretjes 300 meter verder rijden naar het Zalmhuis aan de voet van de Van Brienenoordbrug. Niet op een speciale baan, maar tussen al het overige wegverkeer en nog steeds zonder bestuurder. Een wereldprimeur, zeggen de gemeente Capelle aan den IJssel en ontwikkelaar 2getthere.

Universiteit

Alleen blijft het niet bij die paar honderd meter. Als de ritten tussen al het overige verkeer goed verlopen, moeten de voertuigen ook richting de Erasmus Universiteit gaan rijden. Over de definitieve route en tijdsplanning praten de partijen later dit jaar, maar de kans is dus heel groot dat lopen naar de campus over een aantal jaar niet meer nodig is.

Lees één reactie