De zaalvoetbalsters van RS hebben hun kater na de bekeruitschakeling van eerder deze week niet kunnen wegspoelen. Het studententeam begon op campus Woudestein sterk tegen RKAVV, maar gaf een voorsprong daarna uit handen. De wedstrijd eindigde in een zure 4-5.

RS verloor afgelopen maandag kansloos met 1-7 in de beker tegen Mazzel Stars. De competitiewedstrijd tegen RKAVV moest en zou anders verlopen.

IMG_0727
Het doel van RKAVV wordt onder vuur genomen. Beeld door: Jack Parker

Wissel

In een troosteloze ambiance – het bezoekersaantal kwam niet boven de drie – klapten de Rotterdamse dames er meteen vol op. RKAVV liep vooral achter de bal aan en stond al snel met 2-0 achter. Maar de bezoekers uit Leidschendam raakten niet in paniek. Dankzij een klutsgoal en een doelpunt uit de counter was de stand weer gelijk.

Vrijwel meteen hierna kwam RS weer op voorsprong. Het werd zelfs 4-2, maar toen stopte de teller voor de thuisploeg. RKAVV had één wisselspeelster meer dan RS en dat gaf de doorslag. De studenten raakten vermoeid, waardoor RKAVV vrij simpel kon terugkomen tot 4-4. Het winnende doelpunt voor de bezoekers leek meer geluk dan wijsheid; een schot verdween via de kluts in het doel van RS.

IMG_0559
Aanvoerster Anna Koster maakt een actie. Beeld door: Jack Parker

Prioriteit

RS-Speelster Sarah Kroesbeek (criminologiestudente, 22) weet waar het probleem zit: “Het ging mis in de omschakeling. Verdedigend zat het niet goed in elkaar.”

Kroesbeek geeft toe dat de prioriteit bij de speelsters van RS niet altijd bij het zaalvoetballen ligt. Trainen in de zaal komt er niet van. “De meesten van ons spelen naast zaalvoetbal ook veldvoetbal. Als we ook nog in de zaal zouden trainen, dan zouden we vijf dagen per week bezig zijn met voetbal. We willen ook andere dingen doen”, besluit ze.