RS Vrouwen 1 laat opnieuw drie punten liggen

Het hoogste damesteam van zaalvoetbalvereniging Rotterdamse Studenten komt net tekort tegen tegenstander RKAVV. RS begint het nieuwe jaar hierdoor met twee verliespartijen op rij.

Beeld: Jack Parker

De zaalvoetbalsters van RS hebben hun kater na de bekeruitschakeling van eerder deze week niet kunnen wegspoelen. Het studententeam begon op campus Woudestein sterk tegen RKAVV, maar gaf een voorsprong daarna uit handen. De wedstrijd eindigde in een zure 4-5.

RS verloor afgelopen maandag kansloos met 1-7 in de beker tegen Mazzel Stars. De competitiewedstrijd tegen RKAVV moest en zou anders verlopen.

Het doel van RKAVV wordt onder vuur genomen. Beeld: Jack Parker

Wissel

In een troosteloze ambiance – het bezoekersaantal kwam niet boven de drie – klapten de Rotterdamse dames er meteen vol op. RKAVV liep vooral achter de bal aan en stond al snel met 2-0 achter. Maar de bezoekers uit Leidschendam raakten niet in paniek. Dankzij een klutsgoal en een doelpunt uit de counter was de stand weer gelijk.

Vrijwel meteen hierna kwam RS weer op voorsprong. Het werd zelfs 4-2, maar toen stopte de teller voor de thuisploeg. RKAVV had één wisselspeelster meer dan RS en dat gaf de doorslag. De studenten raakten vermoeid, waardoor RKAVV vrij simpel kon terugkomen tot 4-4. Het winnende doelpunt voor de bezoekers leek meer geluk dan wijsheid; een schot verdween via de kluts in het doel van RS.

Aanvoerster Anna Koster maakt een actie. Beeld: Jack Parker

Prioriteit

RS-Speelster Sarah Kroesbeek (criminologiestudente, 22) weet waar het probleem zit: “Het ging mis in de omschakeling. Verdedigend zat het niet goed in elkaar.”

Kroesbeek geeft toe dat de prioriteit bij de speelsters van RS niet altijd bij het zaalvoetballen ligt. Trainen in de zaal komt er niet van. “De meesten van ons spelen naast zaalvoetbal ook veldvoetbal. Als we ook nog in de zaal zouden trainen, dan zouden we vijf dagen per week bezig zijn met voetbal. We willen ook andere dingen doen”, besluit ze.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.