De degradatiezorgen van Erasmus Volley Heren 1 houden ook na donderdag aan. In een gezellig drukke zaal op campus Woudestein is het de studenten niet gelukt om VV Haaglanden te verslaan. De concurrent won met 1-3, waardoor Erasmus Volley nu een-na-laatste staat in de tweede divisie.

Het ging de laatste weken niet goed met de heren van Erasmus Volley. Drie wedstrijden op rij wisten ze niet te winnen. De laatste plaats kwam in zicht.

Leien dakje

Ook de wedstrijd tegen VV Haaglanden ging niet van een leien dakje. Het begin was nog hoopgevend. Erasmus speelde redelijk en won de eerste set. Het publiek – dat onophoudelijk de thuisploeg aanmoedigde met zijn bekende riedeltje – geloofde in een goede afloop.

Maar toen ging het mis. De tweede set was duidelijk voor Haaglanden, dat de overtuiging liet zien die bij Erasmus Volley ontbrak. In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Het was opnieuw Haaglanden dat de set pakte.

img_8929
Een speler van Haaglanden blokt een schot. Beeld door: Jack Parker

Instelling

Erasmus Volley kwam vervolgens net tekort om er 2-2 van te maken. Haaglanden won de spannende laatste set met 32-30.

Aanvoerder Thijs Duurkoop (ex-student TU Delft, 26) ziet het recente vertrek van de trainer – die de kans greep bondscoach te worden in het beachvolleybal – en het gemis van spelers niet als enige redenen dat het stroef loopt bij Erasmus Volley. “Het is een kwestie van instelling”, zo luidt zijn kritische commentaar.

“Wij moeten beseffen dat we honderdtwintig procent inzet moeten tonen om te kunnen winnen. We missen power en lengte, dus moeten we het van het collectief hebben”, besluit Duurkoop.

Erasmus Volley krijgt volgende week zaterdag de kans zich te revancheren. De hoofdstedelingen van VV Amsterdam zijn dan de tegenstander.

img_9808
Aanvoerder Thijs Duurkoop legt de bal klaar voor zijn teamgenoot. Beeld door: Jack Parker