Pijnlijk verlies Erasmus Volley in degradatiestrijd

De volleyballers van Heren 1 geven een goede eerste set geen vervolg. Tegenstander en directe concurrent VV Haaglanden wint en passeert daardoor Erasmus Volley op de ranglijst.

Beeld: Jack Parker

De degradatiezorgen van Erasmus Volley Heren 1 houden ook na donderdag aan. In een gezellig drukke zaal op campus Woudestein is het de studenten niet gelukt om VV Haaglanden te verslaan. De concurrent won met 1-3, waardoor Erasmus Volley nu een-na-laatste staat in de tweede divisie.

Het ging de laatste weken niet goed met de heren van Erasmus Volley. Drie wedstrijden op rij wisten ze niet te winnen. De laatste plaats kwam in zicht.

Leien dakje

Ook de wedstrijd tegen VV Haaglanden ging niet van een leien dakje. Het begin was nog hoopgevend. Erasmus speelde redelijk en won de eerste set. Het publiek – dat onophoudelijk de thuisploeg aanmoedigde met zijn bekende riedeltje – geloofde in een goede afloop.

Maar toen ging het mis. De tweede set was duidelijk voor Haaglanden, dat de overtuiging liet zien die bij Erasmus Volley ontbrak. In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Het was opnieuw Haaglanden dat de set pakte.

Een speler van Haaglanden blokt een schot. Beeld: Jack Parker

Instelling

Erasmus Volley kwam vervolgens net tekort om er 2-2 van te maken. Haaglanden won de spannende laatste set met 32-30.

Aanvoerder Thijs Duurkoop (ex-student TU Delft, 26) ziet het recente vertrek van de trainer – die de kans greep bondscoach te worden in het beachvolleybal – en het gemis van spelers niet als enige redenen dat het stroef loopt bij Erasmus Volley. “Het is een kwestie van instelling”, zo luidt zijn kritische commentaar.

“Wij moeten beseffen dat we honderdtwintig procent inzet moeten tonen om te kunnen winnen. We missen power en lengte, dus moeten we het van het collectief hebben”, besluit Duurkoop.

Erasmus Volley krijgt volgende week zaterdag de kans zich te revancheren. De hoofdstedelingen van VV Amsterdam zijn dan de tegenstander.

Aanvoerder Thijs Duurkoop legt de bal klaar voor zijn teamgenoot. Beeld: Jack Parker

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.