Bij de hack van de website van de Erasmus Universiteit zijn de gegevens van 17.000 mensen buitgemaakt. Dat maakt de universiteit bekend via diezelfde website.

Het gaat om informatie die bezoekers van de website invoerden op webformulieren. In 5.600 gevallen betreft het bank- of creditcardgegevens, 3.350 keer is er sprake van een gelekt BSN- of paspoortnummer. 4.700 gegevens vallen volgens de universiteit in de categorie ‘welbevinden/overig’.

Studentpsychologen

Daartussen zitten ook medische gegevens, bijvoorbeeld van studenten die een aanvraag hebben gedaan bij een studentpsycholoog. Het kan gaan om informatie over persoonlijke omstandigheden, zoals gezondheid, dieet, allergieën en ziek- en betermeldingen.

De hack van de website van de Erasmus Universiteit, www.eur.nl, werd zondag 10 november ontdekt. De website van Erasmus Magazine wordt ergens anders gehost en is niet getroffen.