De Erasmus MC – Tour de Rotterdam heeft dit jaar 56.000 euro opgebracht voor onderzoek naar diabetes. Hoogleraar Eric Sijbrands nam deze week de cheque in ontvangst.

Ruim 2.300 fietsers reden op 25 juni mee tijdens de verschillende tochten door de Rotterdamse regio. Ieder jaar gaat de opbrengst van de Tour naar een ander project binnen het Erasmus MC. De euro’s die de deelnemers deze editie bij elkaar hebben gefietst, gaan naar het onderzoek over de inzet van een DiabetesStation.

Blij

Met zo’n station kan een patiënt in korte tijd zelf zijn of haar fitheid onderzoeken. Sijbrands is blij met het geld dat hij aan zijn onderzoek kan besteden. “Niet alleen vooraf, maar ook tijdens de Tour was het meteen duidelijk dat er grote interesse is voor diabetesonderzoek. Ik dacht vooral ‘op de kant’ te kunnen rijden, maar dat lukte niet doordat de renners elkaar continu links en rechts aflosten om een praatje te maken. De betrokkenheid is groot en dat is heel mooi om te zien. Ook volgend jaar zal ik erbij zijn, ook al is de opbrengst dan voor een ander onderzoek.”

Niet alleen het inschrijfgeld van de fietstocht gaat naar het diabetesonderzoek. Zo doneerde de gemeente Rotterdam 1.000 euro en verzamelden klanten van Albert Heijn ruim 11.000 euro aan statiegeldbonnen.