De waterpoloërs van Ragnar zijn de vierde editie van het Nederlands Studenten Waterpolo Kampioenschap (NSWK) prima gestart. In het knusse Van Maanenbad in Rotterdam Noord won het team Ragnar I afgelopen zondag drie van de vier wedstrijden. Daarmee eindigden de Rotterdammers op de eerste speeldag  boven de acht andere studententeams.

Voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap trad Ragnar aan met maar liefst twee teams. En waar Ragnar II twee overwinningen behaalde, legde deze opzet vooral Ragnar I geen windeieren.

De eerste twee wedstrijden werden direct met 4-0 en 3-0 gewonnen. Na een 0-0 gelijkspel sloot Ragnar I de speelronde in stijl af met een 3-0 overwinning op Hydrofiel uit Nijmegen. Fraaie combinaties en vlammende schoten wisselden elkaar daarbij af en werden met luid gejuich begroet door het publiek en de overenthousiaste speaker.

waterpolo-ragnar-2
Ragnar bereidt zich voor op een wedstrijd Beeld door: Joshua Kruter

'Gigantische animo'

“Dit is super”, jubelde economiestudent Yannick Mol (23) van Ragnar I. “We hebben vandaag fantastisch samengespeeld. De animo was gigantisch. Ik heb meer dan veertig mensen van de vereniging gezien, die meespeelden of ons aanmoedigden.”

Het studentenwaterpolo is als enige competitie gemengd, met zowel dames en heren als beginners en ervaren spelers binnen één team. Mol, zelf eveneens een ervaren speler bij Z&PC Rotterdam in het seniorenwaterpolo, verbaast zich over de leercurve bij de spelers: “Voor het eerst trainen we dit seizoen twee keer in plaats van één keer in de week. Het is heel mooi om te zien hoe gemakkelijk beginnende spelers zich aanpassen en dat dit gelijk eruit komt in de wedstrijden.”

waterpolo-ragnar-3
Ragnar probeert uit alle macht te scoren. Rechts kijkt Yannick Mol toe Beeld door: Joshua Kruter

Kampioen

De komende maanden volgen er in het kampioenschap nog drie speelrondes in verschillende studentensteden, waarbij iedere ploeg vier wedstrijden speelt. Mol is ervan overtuigd dat Ragnar I zichzelf daarna tot Nederlands Studentenkampioen mag kronen. “Twee jaar geleden presteerden we dat ook en dit jaar is onze selectie nog een stuk breder.”