Heb jij het wel gehad met de dagelijkse sleur van je ouderlijk huis, maar zit je aan dat huis gekluisterd vanwege het gebrek aan stufi? Niet getreurd. EM geeft vijf gouden tips die zorgen dat jij je ook thuis écht student voelt.

1. Loop de introductieweek

Je denkt vast: ‘Mijn geboortestad ken ik allang dus waarom zou ik?’ Omdat de introductieweek je  het studentenleven in lanceert! Je komt op plekken waarvan je nog niet eens wist dat ze bestonden, je ontmoet superveel nieuwe mensen en ziet dat jouw stad ook een studentikoos kantje heeft. Jouw stad is niet langer de stad van je ouders.

2. Ga bij een studentenvereniging

Tuurlijk, je kent genoeg mensen in je geboortestad dus om de vrienden hoef je het niet te doen, maar ook hiermee creëer je een eigen wereldje waar je ouders niet in thuishoren. Borrels, open feesten, baravonden, je bent straks nooit meer thuis! Eén extra pluspuntje: regels over hoe laat je thuis moet zijn, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen enkele ouder zit op een naar bier stinkend kind te wachten.

3. Probeer iedere week een ander tentje

Ga met je nieuwe studiegenoten eens op culinaire of culturele toer. Echt niet dat jij alle kroegjes, barretjes of eettentjes in jouw stad al uitgeprobeerd hebt. Met hoe meer mensen je gaat, hoe meer nieuwe dingen je ontdekt! Spannend, leuk en (meestal) nog lekker ook. Probeer eens een nieuwe keuken of dat ene kroegje waar je altijd op weg naar de uni langsrijdt. Leuke avond gegarandeerd en wéér nieuwe dingetjes van jouw stad ontdekt.

4. Laat de masterchef in je los

Eén van de grote voordelen van thuis wonen is natuurlijk wel die heerlijke gezonde prak van je ouders. Geen mens die dat net zo maakt als zij! Maar soms heb je geen zin in wat de pot schaft en bepaal je liever zelf de maaltijd. Niet getreurd. Zorg dat jij één dag in de week (of meer) de show mag stelen. Neem het heft in eigen handen en flans op jouw studentikoze manier een heerlijk gerechtje in elkaar. Gordon Ramsay is er niks bij!

5. Stuur je ouders eens op pad

Droom jij ook zo van huisfeesten waar het bier over de pullen klotst van de gezelligheid? Zelfs dát kan! Boek een weekendje Parijs voor je ouders en het feest kan beginnen. Zij gelukkig met een weekendje weg, jij gelukkig met een leuk feestje! Praktisch voorbeeld van een win-win situatie. Wel even zorgen dat alles spik en span is als ze weer thuiskomen natuurlijk.