Vluchtelingstudent Jean Pierre Mujyambere mag voorlopig met zijn gezin in Nederland blijven. Dat meldt de krant BN-De Stem.

Mujyambere, die in 2014 cum laude afstudeerde aan de Erasmus Universiteit, heeft dat te danken aan een jaarcontract bij Tilburg University. Hij is daar aangesteld als onderzoeker bij de afdeling Europees en Internationaal Publiek Recht. Na het contract, dat in mei afloopt, moet hij hopen op een verlenging om in Nederland te mogen blijven.

Asielaanvraag afgewezen

De 41-jarige Congolees kwam in 2011 naar Nederland. Zijn kinderen Steve (8) en Ornella (4) groeiden op in Werkendam. Zelf denkt Mujyambere in Congo niet veilig te zijn, omdat hij daar als politiek dissident is opgepakt. De IND denkt daar anders over en wil dat hij terugkeert. Een eerder beroep op het kinderpardon werd afgewezen. Een actie van zijn dorpsgenoten in Werkendam voorkwam vorig jaar een uitzetting van het volledig ingeburgerde gezin.