Voor het eerst twee EUR-hoogleraren bij Universiteit van Nederland

Prof. dr. Sigrid Hemels en prof. Mathijs van Dijk spreken op een thema-avond over geld.

Het podium van de Universiteit van Nederland. Beeld: Universiteit van Nederland

Voor het eerst geven twee hoogleraren van de Erasmus Universiteit college bij de Universiteit van Nederland. Sigrid Hemels, hoogleraar Belastingrecht gaat spreken over de onmisbaarheid van de Belastingdienst en hoogleraar Bedrijfskunde Mathijs van Dijk zal vertellen over beleggen: is dat een kansspel of niet?

Beeld: Rotterdam School of Management

De opnames van de colleges vinden 6 september plaats in AIR Amsterdam. Elk college duurt vijftien minuten, Nadien kunnen toeschouwers de wetenschappers ontmoeten en vragen stellen.

De Universiteit van Nederland is een organisatie die dagelijks colleges van Nederlandse wetenschappers plaatst op YouTube, gratis te bekijken voor iedere geïnteresseerde. Een kaartje om de opnames bij te wonen kost 9,95.

Wat kost een goed leven?

Naast Hemels en van Dijk spreken drie andere wetenschappers die avond over het thema geld. Filosoof Jelle van Baardewijk vertelt met hoeveel geld je een goed leven kunt leiden, econometrist Albert Menkveld legt uit hoe de wereldeconomie in een fractie van een seconde kan instorten en psycholoog Marcel Zeelenberg laat zien hoe hebzuchtig de mens is.

Sigrid Hemels Beeld: Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht

Sigrid Hemels is sinds mei 2010 hoogleraar Belastingrecht aan de Erasmus School of Law, daarnaast is ze in dienst als fiscalist bij advocatenkantoor Allen & Overy. Van Dijk sprak al eens eerder voor de camera, in november 2014 bij een TEDx-bijeenkomst in Rotterdam. Hij is sinds 2012 als hoogleraar verbonden aan de Rotterdam School of Management.

 

De TED talk van Mathijs van Dijk.

Deel dit artikel