Renske Keizer genomineerd voor Wetenschapstalent 2016

Familiesocioloog Renske Keizer is door wetenschapsblad New Scientist genomineerd voor de titel Wetenschapstalent van Nederland en België.

Beeld: Studio Erasmus

EUR-wetenschapper Renske Keizer is genomineerd voor de titel Wetenschapstalent van 2016. Ze is een van de 25 genomineerden voor de prijs die wetenschapsblad New Scientist sinds vorig jaar uitreikt.

Familiesocioloog Keizer is universitair hoofddocent Sociologie aan de Erasmus Universiteit en bijzonder hoogleraar Vaderschap aan de Universiteit van Amsterdam, de eerste leerstoel Vaderschap ter wereld. Ze doet onderzoek naar hoe vaders de ontwikkeling en het welzijn van hun kinderen beïnvloeden. Voor haar onderzoek ontving ze de afgelopen jaren een Veni van de NWO en een EUR fellowship. Ook is ze lid van Young Erasmus, het universiteitsbrede netwerk van jonge, talentvolle onderzoekers.

Tot 8 september kan er worden gestemd op de 25 Nederlandse en Belgische genomineerde wetenschappers. Op 22 september maakt New Scientist de winnaar bekend. Vorig jaar ging de prijs naar Maaike Kroon van de TU Eindhoven.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.