EUR-wetenschapper Renske Keizer is genomineerd voor de titel Wetenschapstalent van 2016. Ze is een van de 25 genomineerden voor de prijs die wetenschapsblad New Scientist sinds vorig jaar uitreikt.

Familiesocioloog Keizer is universitair hoofddocent Sociologie aan de Erasmus Universiteit en bijzonder hoogleraar Vaderschap aan de Universiteit van Amsterdam, de eerste leerstoel Vaderschap ter wereld. Ze doet onderzoek naar hoe vaders de ontwikkeling en het welzijn van hun kinderen beïnvloeden. Voor haar onderzoek ontving ze de afgelopen jaren een Veni van de NWO en een EUR fellowship. Ook is ze lid van Young Erasmus, het universiteitsbrede netwerk van jonge, talentvolle onderzoekers.

https://www.youtube.com/watch?v=dX_Y9Wr2irE

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies, daarom kan je de ingesloten media hier niet zien. Ga alsnog akkoord om de media binnen EM te kunnen zien. Lees meer op onze privacy pagina.

Tot 8 september kan er worden gestemd op de 25 Nederlandse en Belgische genomineerde wetenschappers. Op 22 september maakt New Scientist de winnaar bekend. Vorig jaar ging de prijs naar Maaike Kroon van de TU Eindhoven.