De tennissers van de Erasmus Universiteit hebben goud gewonnen op de EU Games in Zagreb. In de finale werd de Universiteit van Innsbruck met 2-1 verslagen.

Passing Shot-speler Stefan de Jong won zijn finalewedstrijd met ruime cijfers van Manuel Bellutti: 6-2, 6-2. Ook de dubbelpartij, die De Jong samen met Bart van den Berg speelde, werd met 6-2, 6-4 gewonnen. Daardoor maakte de nederlaag van Bart van den Berg in de tweede enkelpartij niet meer uit: 4-6, 5-7 tegen Patrick Ofner.

De prestatie van de heren was des te knapper, omdat in eerdere rondes van top-1000 spelers van de ATP-tour gewonnen werd.

Enige medaille

Het was uiteindelijk de enige medaille die de Erasmus Universiteit op de ‘Olympische Spelen’ voor studenten behaalde. De tennisdames eindigden in de middenmoot: ze werden zevende van de veertien universiteiten.

Bij het roeien was er één inschrijving namens de Erasmus Universiteit: Annika van Putten. Zij eindigde in de skiff op de vijfde plaats. Tijdens het toernooi verbeterde ze wel haar persoonlijk record met maar liefst 13 seconden naar 7 minuten en 50 seconden.

Voetballers hard onderuit

De Rotterdamse voetballers kenden een paar zware dagen: de drie groepswedstrijden en de drie play-offs gingen allemaal verloren, met een pijnlijk doelsaldo van 0 goals voor en 32 tegen. Een zestiende en laatste plaats was het resultaat.

Bij het damesvoetbal gingen het maar ietsje beter. Ook hier ging het EUR-team in de groepsfase de bietenbrug op met een 7-1 en een 10-1 nederlaag. In de play-offs om de 11e plaats werd er gelukkig toch nog een keer gewonnen, met 6-4 van de Universiteit van Zagreb.

Ook in de zaal was het niveau te hoog voor de Rotterdammers. Wederom uitsluitend nederlagen in de groepsfase (een doelsaldo van 6 voor en 29 goals tegen). Een nederlaag in de playoffs zorgde ervoor dat de Rotterdammers de kwartfinales ook niet haalden.

Scheenbeenbreuk

Voornaamste oorzaak van het debacle bij de herenvoetbalteams was de afwezigheid van doelman Alvaro Fernandez Garcia. Door een scheenbeenbreuk bij de RSM-student, die normaal in de eredivisie van het zaalvoetbal keept, moesten beide teams het doen met een reservekeeper.

EU Games

De EU Games worden eens in de twee jaar gehouden. Dit jaar vond het toernooi plaats in de Kroatische steden Zagreb en Rijeka. Gedurende 15 dagen werd er door zo’n 5.000 studenten uit 45 laden en van 300 universiteiten gestreden om de prijzen in 21 verschillende sporten. Onder hen waren 56 sporters van de Erasmus Universiteit.