Telefoonspelletjes (2): Candy Crush and Fallout Shelter

Welke games zijn studenten toch aan het spelen wanneer ze voorovergebogen driftig op hun telefoon aan het tikken zijn? Deel 2: “Ik moet bekennen dat ik verslaafd ben aan Candy Crush."

Telefoon, sleutels, portemonnee. En laten we eerlijk zijn, van die drie dingen is je telefoon je waarschijnlijkst het dierbaarste. Kun je met je sleutels of portemonnee Candy Crush, Clash of Clans of Respawnables spelen? Nee. Precies.

Deze zomer doet EM enkele populaire telefoongames uit de doeken. Vandaag trappen Nore Fiskaa Ljostad en Jeffrey Vos af en vertellen zij over hun favoriete telefoonspelletjes

De Noorse Nora Fiskaa Ljøstad (24) volgt de masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen

Candy Crush

“Ik moet bekennen dat ik verslaafd ben aan Candy Crush. Maar ik speel ook een aantal andere games op mijn telefoon. Neko Atsume bijvoorbeeld. In deze game speel je een kattenbaasje en moet je eten kopen voor je katten. Na een tijdje begon het wel wat te vervelen. Dat heb ik niet met Candy Crush, dat ik nu al twee jaar speel, sinds de Candy Crush-hype begon. Ik vind dat een leuke game, omdat je het op de automatische piloot kunt spelen met handbewegingen en niet veel hoeft na te denken. Ik breng er de tijd mee door als ik op de tram of bus wacht, als ik me verveel of bij wijze van studieontwijkend gedrag. Eigenlijk is elk momenteen goed moment om te spelen.”

 

Jeffrey Vos (21) uit Nederland volgt de premaster Sociologie

Fall Out Shelter

“Fallout Shelter. Dat speel ik op mijn telefoon. Het concept is gebaseerd op de populaire Xbox-game met dezelfde naam. Het doel is om een zo goed mogelijk uitgeruste schuilkelder te bouwen. Je begint gemakkelijk aan een nieuwe sessie en sluit deze net zo gemakkelijk weer. Eén sessie komt ruwweg overseen met een kortetermijndoel en duurt niet lang. Dat vind ik zo fijn aan deze game. Ik heb de game vorig jaar gedownload en sindsdien regelmatig gespeeld. Ik speel meestal onderweg of op de bank na een lange dag. Het is een goede manier om de tijd te doden en tot rust te komen.”

 

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »