Telefoon, sleutels, portemonnee. En laten we eerlijk zijn, van die drie dingen is je telefoon je waarschijnlijkst het dierbaarste. Kun je met je sleutels of portemonnee Candy Crush, Clash of Clans of Respawnables spelen? Nee. Precies.

Deze zomer doet EM enkele populaire telefoongames uit de doeken. Vandaag trappen Ranya Bellouki en Vincent Willemse af en vertellen zij over hun favoriete telefoonspelletjes.

Ranya Bellouki (21) uit Marokko studeert IBA en rondt momenteel haar derde jaar af

Hearthstone, Cooking Dash en Clash of Clans zijn de games die ik meestal speel op mijn telefoon. Ik vind game design interessant, dus dat is het eerste waar ik op let. Een game wekt vooral mijn interesse als je het tegen anderen moet opnemen. Je hebt de kans om te spelen tegen gamers uit alle delen van de wereld en dat maakt het extra leuk. Bij sommige games, zoals Cooking Dash, staat er een kleine timer op het scherm, zodat je precies weet hoe lang die gamesessie duurt. Dat is best cool, want daardoor kan ik plannen hoeveel sessies ik kan spelen. Er zijn niet echt specifieke situaties waarin ik altijd speel. Zo speel ik bijvoorbeeld graag in de trein of bus, maar ook in college als ik even pauze nodig heb.”

Vincent Willemse (22) volgt de premaster voor Media, Culture & Society

Respawnables Mobile Games
Respawnables

“De game die ik het vaakst speel, is Respawnables. De charme zit hem in de eenvoud. Er komt geen strategie bij kijken. Het spelen van deze game is een manier om even te ontspannen. De game is al een paar jaar oud, maar ik heb hem pas kort geleden in handen gekregen. Het is geen gezelschapsspel, maar eerder iets wat je in je eentje speelt en waar je personage door allerlei omgevingen en achtergronden dwaalt. Verder heb ik de app Gameboyd gedownload. Met die app kan ik games als Pokémon of Super Mario spelen. Die vind ik echt verslavend. Ik speel het liefst in de metro of trein. Het is een goede afleiding.”