Na het kleine en intieme, maar absoluut geslaagd festivalletje van vorig jaar, besloot de organisatie Modular | Music het dit jaar eens vele malen groter en beter aan te pakken. Met internationale headliners van uiteenlopende muziekstijlen op drie podia zorgde de prijs van ongeveer 23 euro per ticket voor een bovenmaatse prijs-kwaliteitsverhouding. Dit gold overigens ook voor de officiële afterparty, waar je voor slechts 5 euro goed kon na-spacen in club Bar.

De eerste indruk

Na wat drankjes vooraf vertrekken we in de namiddag naar het festival met onze fingers crossed voor wat zonnestralen. Er waren namelijk al aardig wat druppels naar beneden gevallen en we wisten dan ook niet in welke staat het festivalterrein verkeerde. Vol enthousiasme, energie (en met oude schoenen) komen we ongeveer een uurtje later aan bij het festival dat er naar omstandigheden prima uitziet. Hierbij laat ik de onbedekte ondergrond even buiten beschouwing, aangezien dit in de loop van de dag simpelweg een modderpoel was geworden.

Vervolgens is het eerste wat na de heerlijke house- en technodeuntjes opvalt de grote diversiteit aan festivalgangers. Alle leeftijden, afkomsten en soorten mensen komen hier bij elkaar om te genieten van een nog diverser muziekrepertoire. Hierbij zorgen de aanwezige genotsmiddelen -in allerlei soorten en maten- voor dat beetje extra verbintenis en opgang in de muziek.

Good vibes only

kokosnoot modular music festival drankje
Beeld door: Jeffrey Seij

Na de standaard routine: kluisje volproppen, naar de dixi’s, muntjes halen en het eerste drankje bemachtigen, beginnen we aan ons eerste rondje over het festivalterrein. De harde beats die uit de grote witte tent (square stage) komen, lokken ons naarbinnen. Het is heel leuk om te merken dat, ondanks dat de weergoden ons niet goed gezind zijn, de sfeer er al lekker in zit en er alleen maar big smiles om ons heen te zien zijn!

Achter deze tent bevindt zich nog een kleinere hexagon stage, waar de (techno)deuntjes iets meer mellow en housy klinken. Ook hier hangt er een en al gekkigheid, gezelligheid, vrolijkheid en af en toe wat disco in de lucht.

Na een bezoekje aan de plaatselijke fruitkraam, gaan we met gezond gevulde buikjes al dansend op weg naar de derde circle stage. Deze stage is gehost door Bar, en zoals verwacht blijft niemand stilstaan bij het horen van de muziek, die volgens een zeer spontane festivalganger beschreven wordt als ‘een perfect tropisch drankje, rechtstreeks uit een kokosnoot’.

Houseklappers en keihard stampwerk

Modular
Beeld door: Modular|Music

De tijd vliegt voorbij en het is alweer bijna tijd voor de eindklappers van dit nu al geslaagde festival. Wederom gaan we naar de inmiddels tot ‘stamptent’ omgedoopte grote witte tent, om de gehele geniale set van ROD mee te pakken. Overigens heb ik wel het idee dat er hier nog aardig wat meer bijgepakt wordt, maar dat terzijde. Het miezerweer buiten, de intimiteit binnen, en natuurlijk de muziek, zorgen tezamen voor een heel speciale combinatie van knusheid met keihard stampwerk.

We besluiten om de laatste geweldige uurtjes afwisselend naar de zeer experimentele Âme en de legende Luke Slater te gaan. Dit resulteerde in geestverruimende sessies op zweverige muziek om daarna weer vol gas, met het credo ’te hard bestaat niet’,  de ondergrond een afsluitende grasmaaibeurt te geven.

Als slotwoord wil ik Modular ontzettend bedanken voor de machtige piep in mijn oren, en vanzelfsprekend:  tot volgend jaar!

Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent van de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten en festivals aan bod laat komen.

De volgende editie van Modular | Music is in samenwerking met de inmiddels beruchte Harbour Union en zal op 1 oktober plaatsvinden. Dit zal zonder twijfel weer een ijzersterke en kwalitatief goede editie worden, dus houd deze datum zeker vrij in je agenda en dan zie ik je hopelijk daar!