Welke Nederlandse universiteit heeft de slimste studenten? Acht teams nemen het tegen elkaar op in de Nationale Universiteitsquiz, die vanaf september zal worden uitgezonden op NPO2. Ook de Erasmus Universiteit dingt mee naar een plekje in de finale. Het EUR-team moet deze vrijdag een toelatingstest afleggen in Amsterdam om één van de acht plaatsen te bemachtigen.

Marcel Latupeirissa van de afdeling Marketing & Communicatie van de EUR is de contactpersoon van het team. Op maandag komt het team voor het eerst bijeen om elkaar te leren kennen en om zich voor te bereiden op de toelatingstest. Het team bestaat uit zes gemotiveerde en getalenteerde studenten: drie starters en drie reserves, voor het geval de starters ziek worden. Omdat de quiz zeer uiteenlopende vragen bevat, wordt van de leden van het team verwacht dat ze een brede interesse hebben.

De acht uiteindelijke teams nemen het van 12 tot 16 juli voor de camera tegen elkaar op. Het programma wordt in september uitgezonden en bestaat uit 15 afleveringen. Aan het einde van de week wordt duidelijk wie de acht teams zijn, en komen we te weten of je medestudenten beroemd worden.

De namen van de teamleden zijn nog niet bekend. Deze worden bekendgemaakt op het moment dat de EUR de finale weet te bereiken. Mocht je een van de deelnemers zijn, laat het ons dan weten.