Een 18-jarige student van de Erasmus Universiteit is maandagmiddag plotseling overleden in het fitnesscentrum van Erasmus Sport. Kingsley James studeerde International Business Administration (IBA) bij de Rotterdam School of Management.

De eerstejaarsstudent raakte plotseling onwel tijdens het fitnessen. Reanimatie door medewerkers mocht niet baten. Ook ambulancepersoneel kon hem niet meer redden. Volgens directeur Jon de Ruijter van Erasmus Sport was het op dat moment erg druk in het fitnesscentrum en zagen veel studenten het gebeuren. “Voor slachtofferhulp en dergelijke wordt gezorgd”, vertelt De Ruijter.

'Vrolijke, sociale jongen'

James was pas 18 jaar oud en deed het goed op zijn opleiding. Zijn mentor bij IBA zegt over hem in een schriftelijke reactie: “Ik herinner me hem als een vrolijke, hele sociale en open jongen die altijd positief was en ons aan het lachen maakte. We zullen hem missen.” Volgens De Ruijter was hij een hele sportieve jongen: ‘een fantastische basketballer’.

“Onze gedachten zijn bij de ouders, broers en zussen van Kingsley, die dit onverwachte verlies moeten dragen. Wij wensen hen sterkte in deze moeilijke tijden”, schrijft Adri Meijdam, opleidingsdirecteur van IBA, in een mail aan alle RSM-studenten.

Bloemen

bloemen kingsley james overlijden fitness erasmus sport (5)
Beeld door: Giorgia Chiesa

In het fitnesscentrum, op de plek waar Kingsley James onwel werd, zijn bloemen neergelegd. Later deze week zal de crematie plaatsvinden. De familie laat weten dat iedereen welkom is bij de ceremonie.