Roos Geensen komt voor de afwisseling helemaal vanuit het lab in Erasmus MC naar Woudestein om daar wat nieuwe gezichten te zien. Roos is 23 en studeert geneeskunde. Ze is geboren en getogen in Rotterdam. Aan haar zonnebril hangt een kleurrijk koord en ze draagt een witte jas en vindt het prima om even over haar stijl te praten.

Stijl

“Zwart, wit en grijs, dat is mijn stijl. Ik zoek naar ideeën en inspiratie op Instagram, maar er is niet een specifiek account die mijn voorkeur heeft. De collecties in winkels zijn een afspiegeling van de laatste modetrends, dus ja, als ik ga winkelen volg ik die trends. Ik doe dat echter niet heel bewust. Het belangrijkste bij het samenstellen van mijn outfit vind ik dat alles bij elkaar moet passen. Zo zorg ik ervoor dat mijn outfit een doordachte uitstraling krijgt. Deze ring en dit horloge maken altijd deel uit van mijn outfit, maar het zijn ook gelijk de enige accessoires die ik draag. Verder vind ik het leuk om brillenkoorden te dragen alsof het kettingen zijn.”

Hockey

“Ik doe sinds mijn zesde aan hockey. Tijdens de middelbare school speelde ik op hoog niveau. Op mijn achttiende besloot ik te stoppen. Die pauze duurde twee jaar. Op een nacht had ik een soort openbaring over hoe erg ik hockey miste en de volgende dag ben ik weer lid geworden van een team. Op het moment speel ik bij HV Victoria. Mijn team is erg competitief en dit jaar gaan we kampioen worden. Ik speel alleen niet meer op hoog niveau. Niet vanwege mijn studie, maar meer omdat ik het gevoel had dat ik iets anders moest gaan doen.”

Geneeskunde

“Geneeskunde zit echt in mijn familie. Allebei mijn ouders zijn werkzaam in de medische sector. Daarom was het onvermijdelijk dat ook ik door dat vak zou worden aangetrokken. Op de middelbare school was ik een bètaleerling. Dat wil zeggen dat ik goed was in vakken als wiskunde, biologie en scheikunde. De oorsprong en ontwikkeling van ziekten heb ik altijd al heel interessant gevonden. Het toelatingsexamen voor geneeskunde was voor mij niet zo moeilijk. Ik denk dat de lessen die je op de middelbare school krijgt een belangrijke rol spelen in hoe je dat examen aflegt. Ik denk niet dat ik later huisarts ga worden. Ik wil me liever in iets specialiseren. Ik heb een aantal opties, maar ik heb nog geen idee welke ik ga kiezen.”