Na twee jaar durende werkzaamheden is de oostelijke kant van de Erasmus Plaza Zoom maandag officieel geopend. Voor de gelegenheid werd het nieuwe deel van het plein omgevormd in een rollerskate-dansvloer met een dj-set en food trucks.

Amerikaanse schoolbus

Voordat iedereen kon genieten van de Rollerskate Disco was er een officiële ceremonie in het Erasmus Paviljoen. EUR-medewerkers en gasten konden genieten van een paar drankjes, terwijl cheerleaders de deur bewaakten om ongewenste bezoekers weg te houden. Buiten stond een ouderwetse Amerikaanse schoolbus te wachten om de gasten te vervoeren naar de volgende locatie.

Bart Straatman, het derde lid van het College van Bestuur, complimenteerde vanaf het podium de betrokken medewerkers en bracht de bezoekers op de hoogte van de volgende stappen in het ontwikkelingsplan van de campus.

Regendans

Terwijl het regende dat het goot op het dak van de Roller-Discotent, werden de gasten vermaakt met een dansvoorstelling voordat ze zelf de dansvloer op gingen. Frederieke Dijkhuizen (21) van de Eurekaweekcommissie was met haar collega’s bij de opening. “We werden door de organisatoren van het evenement gevraagd om de dans te beginnen.” “Ik hou van rollerskating”, vervolgt Frederieke. “Ik bedoel, het is niet alleen leuk voor de schaatsers, maar ook voor de toeschouwers.”

De meeste medewerkers vertrokken snel na afloop van de plechtigheden, de dansvloer achterlatend voor de Eurekaweekcommissie en een aantal andere studenten, terwijl de twee cheerleaders marshmallows ronddeelden. De tijdelijke dansvloer bleef open tot 22.00 uur.