Het nieuws dat Wageningen Universiteit avondcolleges (van 19.00 tot 21.00 uur) gaat inplannen in het komende academisch jaar, ging niet ongemerkt voorbij. Donderdag verzamelden tweehonderd studenten zich binnen het universiteitsgebouw om te protesteren tegen de veranderingen in het lesrooster.

Hoewel rector Arthur Mol geen alternatief ziet voor een slimmer schema, willen studenten zich er niet bij neerleggen. Ze vrezen dat avondcolleges een negatieve invloed hebben op extracurriculaire activiteiten, zoals sporttrainingen of bijbaantjes.

Geen protesten bij Erasmus Universiteit

Volgens persvoorlichter Jacco Neleman van de Erasmus Universiteit is er in Rotterdam nooit veel weerstand geweest tegen late collegetijden. De EUR roostert al enkele jaren colleges in tot 19.00 uur en tot nu toe heeft dit volgens hem niet tot serieuze klachten geleid. Op dit moment is de EUR niet geïnteresseerd in het invoeren van avondcolleges.