Fit terwijl je werkt: zitvet wegwerken met Erasmus Sport

Dankzij een paar keer per week 'laagdrempelig bewegen' met Vitaal@Work kunnen EUR-medewerkers hun conditie op peil houden.

Erasmus Sport-trainer Zev de Raad neemt het College van Bestuur onder handen. Beeld: Schrijf een brief aan Balkenende

Acht uur achter je bureau zitten en staren naar een beeldscherm: erg gezond is de manier van werken voor veel EUR-medewerkers niet. Erasmus Sport en personeelszaken willen wat doen aan het EUR-‘zitvet’ en lanceren donderdag Vitaal@Work: laagdrempelig bewegen voor EUR-medewerkers, zonder dat je je werkplek hoeft te verlaten.

De leden van het College van Bestuur werden donderdagochtend bij de kick-off als eersten onder handen genomen door de Erasmus Sport-trainer Zev de Raad. De yogamatjes en medicijnbal bleven door gebrek aan tijd aan de kant, maar er werd wel gerekt, gestrekt en geknepen met de billen.

Niet zonder gevaar

Oprechte excuses na het 'brilincident'

Dat het niet helemáál zonder gevaar is, bleek al snel toen collegelid Bart Straatman in zijn enthousiasme de bril van het hoofd van een collega sloeg, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Collegevoorzitter Kristel Baele doorstond de oefeningen soepeltjes: “Ik sport al veel: vooral yoga en af en toe wandelen.”

Vanaf de kick-off staan de inschrijvingen open voor andere medewerkers. “We willen iedereen fit houden op een laagdrempelige manier”, legt Kyra van Leeuwen van Erasmus Sport uit. “Door niet de hele dag stil te zitten, maar op verschillende manieren te bewegen.” Soortgelijke programma’s bestaan al bij universiteiten in Duitsland. “En het loopt daar als een trein!”

Het ene na het andere choreografische hoogtepunt in de bestuurskamer. Beeld: Schrijf een brief aan Balkenende

‘Geen klotsende oksels’

Collega’s kunnen zich in groepjes van 3 tot 8 personen opgeven bij Vitaal@Work. Dan komt er één, twee of zelfs drie per week een trainer langs op het werk, bewapend met elastieken, dumbbells en yogamatjes. Wat de training precies in zal houden, wordt vooraf overlegd met de medewerkers. Medewerkers maken hun eigen doelstellingen en de personal trainer helpt hen daarbij. De trainer geeft ook handige oefeningen en tips mee, waar je de rest van de week zelf mee aan de slag kan. “Je hoeft je er niet voor om te kleden en je zit ook niet de rest van de dag met klotsende oksels achter je bureau”, stelt Van Leeuwen gerust. “Eventueel kun je een schoon shirt meenemen, als je dat prettiger vindt.”

Opgeven kan via vitaal@erasmussport.nl. Wensen met betrekking tot dag, tijdstip en invulling kan je zelf allemaal aangeven! In juni beginnen de eerste trainingen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.