Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes en activiteiten voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles eruit te halen wat erin zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.

Lentemarkt

lentemarkt
Lentemarkt bij de Groene Passage

Chill Aanstaande zaterdag begint bij De Groene Passage de Lentemarkt. De Groene Passage is een winkeliersvereniging  met ‘groene winkels’, zoals een biologische slagerij, een wereldwinkel met Fairtradeproducten, een groene boekhandel, een grote biologische supermarkt en ook een bijzonder eetcafé genaamd ‘Spirit’, waar je heerlijk vegetarisch kunt eten. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en dit keer is er een buitenmarkt met ruim vijftig kraampjes. Hier vind je allerlei heerlijke biologische lekkernijen, groente & fruit, duurzame woonaccessoires, Fairtrade wereldcadeaus, biologische kruiden- en bloemenplanten voor tuin of balkon, en natuurcosmetica. Het zijn de leveranciers van de winkels van De Groene Passage die de kraampjes vullen, dus zo kan je direct kennismaken met de mensen en hun gedachtegoed achter hun groene producten. Een goed moment ook om een praatje met ze te maken en stiekem natuurlijk een hoop sampletjes te scoren!

Biologische Lentemarkt // zaterdag 21 mei 10.00 tot 17.00 // De Groene Passage // toegang gratis

Kaapse Brouwers Bier Festival

kaapsebrouwers
Kaapse Brouwers bij de Fenixhallen

Flexer  De Kaapse Brouwers is de jongste stadsbrouwerij van Rotterdam en is onderdeel van de Fenix Food Factory die zich bevindt op Katendrecht. De Fenix Food Factory is net als De Groene Passage een verzamelplaats van culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Niet zozeer biologisch, alswel heel erg bourgondisch. ‘Gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje’, zo omschrijven ze het zelfs. De Brouwers organiseren zaterdag een Bierfestival. Naast de Kaapse Brouwers zijn er ook een hoop andere brouwers aanwezig, waaronder Brussels Beer Project en Brouwerij Kees.

Het festival vindt voor de tweede keer plaats in de Food Factory, maar met mooi weer is het ook lekker buiten zitten. Speciaal voor het festival is er een muntjessysteem geïntroduceerd om het festivalgevoel compleet te maken. Entree kost 5 euro, maar je krijgt wel een mooi bierglas, dat je na het festival mee naar huis mag nemen.

Kaapse Brouwers – 2nd Anniversary – Beer Festival // zaterdag 21 mei  12.00 tot 23.00 // Fenix Food Factory // toegang € 5,00

Jah Cure

jah cure
Jah Cure

Hardst De Jamaicaan Jah Cure is een Jamaicaanse reggaemuzikant die opgroeide in Kingston. Hij brak door in 1997 met de single King in this Jungle. Ook daarna bleven de singles komen, waardoor hij steeds bekender werd bij het grote (reggae-)publiek. Het is niet de eerste keer dat hij in Europa is, in 1998 heeft hij ook al een Europatour gedaan. Ik weet wat je denkt: dat is wel erg lang geleden. Precies, dat is dus de reden om het concert te bezoeken in Annabel. Hij treedt op met een band en degenen die wel eens een reggaeconcert hebben bezocht weten dat een optreden met band altijd een succes is. De muzikanten hebben altijd een diepe liefde voor de muziek en dat merk je. Annabel is ondertussen ontpopt tot een professioneel poppodium dus ook zij weten heel goed hoe je een concert moet verzorgen.

Bron: www.youtube.com

Jah Cure // zaterdag 21 mei  19.00 tot 23.00 // Annabel // toegang € 22,50