Ze glimlacht enthousiast als we haar vragen of ze in Dit ben ik wil komen te staan. “Ja, waarom niet?” antwoordt Demi. Demi Bartels is 19 jaar oud. Ze is een trotse Rotterdamse, studeert IBCoM en is momenteel haar eerste jaar aan het afronden.

Stijl

“Ik hou gewoon van glitters. Dat is waar ik op let als ik kleding koop. Ik zou niet zeggen dat ik een specifieke stijl heb, maar sommige dingen vallen wel op. Ik hou bijvoorbeeld van comfortabele kleding, zoals dit lichtblauwe vestje dat ik vandaag aan heb. Het is een chill vestje en daar hou ik van. Ik draag vooral zwart. Nou ja, vandaag even niet, maar meestal wel. Ik herhaal het nog een keer: ik hou van veel glitters en ik heb veel shirts en rokjes met glinsterende details erop. Dat soort kledingstukken vind ik fijn, maar ik draag ze niet elke dag, omdat ik niet excentriek wil overkomen of iets dergelijks. Een kledingstuk dat ik heel vaak draag, zijn zwarte jeans of een glittertopje en ik hou ook van zwarte laarzen. Ik heb geen stijlicoon en ik volg geen trends. Misschien onderbewust wel, als ik aan het winkelen ben. Ik bedoel, winkels maken zelf een keuze uit de laatste trends en je ziet vaak terugkerende ontwerpen in verschillende winkels. Maar eerlijk gezegd vind ik kleding niet zo belangrijk.”

Theater

“Theater is echt een deel van mijn leven. Ik hou ervan in de schijnwerpers te staan, van de creativiteit die erbij komt kijken, om verschillende rollen te spelen en verschillende meningen tot uiting te brengen. Ik word heel blij van theater. Op de middelbare school zat ik bij een theatergroep. Ik was er acht jaar lid van, maar nu niet meer. Ik ben gestopt met acteren toen ik naar de universiteit ging. Ik wil in de toekomst zeker weer iets met theater gaan doen. Er starten binnenkort een paar projecten die me een kans bieden er weer mee aan de slag te gaan en die volg ik nauwgezet. Daar heb ik heel veel zin in.”

SSR

“Ik ben lid van de studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam. Ook dat is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het lidmaatschap zorgt in mijn studentenleven voor een goede balans tussen de meer internationaal georiënteerde kant van mijn opleiding en de Nederlandsere kant van SSR. De internationale sfeer van IBCoM en de EUR in het algemeen is fantastisch, hoewel ik weet dat de meeste mensen die ik hier ontmoet de stad of het land ooit gaan verlaten. Via de studentenvereniging leer ik mensen van verschillende opleidingen en faculteiten kennen. De vereniging is ook heel geschikt als je wilt netwerken. Ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam en ik vind het leuk iets voor de stad te doen. Via SSR kan ik vrijwilligerswerk doen, maar de vereniging is ook gewoon heel erg leuk.”