Waarom zou je de lift pakken als je binnen twee minuten op de bovenste verdieping van het Tinbergen-gebouw kan staan? Deelnemers van de Trappenloop 2016 bewezen afgelopen donderdag dat het mogelijk is. Op drie verschillende afstanden – tien verdiepingen, achttien verdiepingen en de teamestafette – namen 32 deelnemers het tegen elkaar op in een race naar boven. Onder de deelnemers was slechts een vrouw, Rosanne Baars (voorzitter van EUR-Roadrunners), die na 1.30,13 minuten op de tiende verdieping stond.

In minder dan twee minuten boven

Ondanks het warme, vochtige weer werd er een nieuw record gevestigd op de race naar de tiende verdieping. Bij winnaar Chung Key Lam, masterstudent Quantitative Finance, gaf de stopwatch 49,44 seconden aan. Daarmee was hij bijna drie seconden sneller dan Ruben Boutens (52,31), student Financial Economics en vice-wereldkampioen karten in 2010, en Chang Fu Jin (52.40), die eveneens Financial Economics studeert.

Op de achttiende verdieping was Chung Key Lam opnieuw als eerste boven, met een tijd van 1.51,80. Ruben Boutens had slechts 11 honderdsten meer nodig en werd gevolgd door nummer drie Oemar van der Woerd, student Gezondheidswetenschappen, die 1.55,14 nodig had.

In de estafette was het team ‘No elevator, no problem’ als eerste bij de finish, in minder dan anderhalve minuut: 1.25,17. Terwijl de podiumplekken in de individuele races op honderdsten beslist werden, waren de verschillen in de estafetteloop veel groter. ‘Cool Runnings’ werd tweede met 1.44,76 en ‘Roadrunners Roomies & Roomies’ completeerde het podium met een tijd van 1.58,50.