Hopelijk ben je inmiddels bijgekomen van alle Koningsdagfestivals, want de meivakantie met bijbehorende (bevrijdings-)feesten is aangebroken! Er zijn deze week een aantal pareltjes in het Rotterdamse uitgaansleven die ik jullie zeker niet wil onthouden. Zo is er het Liberty Festival in stadion Woudestein, komen persoonlijke Rotterdamse favorieten draaien in Toffler en kun je heerlijk wegdromen in Bar.

Bar

Bar
Beeld door: Bar

Een gratis feestje is nooit weg toch? En zeker niet een gratis feestje midden in Rotterdam, waar ook nog fantastisch draaiende artiesten komen. Op 4 mei geeft Bar zo’n gaaf feestje, waarbij je tot 5.00 uur ’s nachts de sterren van de hemel kan dansen op de dromerige electro en semi-harde acidtechno dreunen van Anthony Naples, Obermann en een heuse live-set van Lauer. Geen zorgen over de dag en de kater erna, aangezien het dan 5 mei is, waardoor jij je vrijheid heerlijk… in bed kan blijven vieren 😉

Bron: soundcloud.com

Liberty Festival Rotterdam

Als jij net als ik zin hebt om je vrijheid eens even echt goed te vieren, dan raad ik je van harte aan om op 5 mei naar het Liberty Festival Rotterdam te gaan! Een snelle blik op de line-up met namen als Juan Sanchez, Cleavage & Wouter S en je ziet dat dit maar één ding kan betekenen: een dag vol heerlijke vrolijke housedeuntjes. Het festival wordt gehouden in het stadion van voetbalclub Excelsior, dus jij kan voor 12,50 euro helemaal los gaan op echt eredivisiekunstgras. Dan tot slot een bericht voor de feestgangers die nog wél vertrouwen hebben in weersvoorspellingen: men voorspelt een regenvrije dag met maar liefst 17 graden. Prima weer voor een festival, al zeg ik het zelf.

Toffler: Outback

tofflerrotterdam
Beeld door: Toffler

Toffler a.k.a. de technotunnel is de plek waar jij op 7 mei moet zijn als je van dit genre houdt en toffe artiesten van eigen stad wil supporten. De club ziet eruit als een klein blok op Weena-Zuid, waar slechts vijftig man in passen. Niets is minder waar, beneden is er een capaciteit van maar liefst 600 man!  Nu zal dit aantal op 7 mei niet bereikt worden, maar de inmiddels gevestigde namen en persoonlijke Rotterdamse favorieten als Noneoftheabove, Emiel Zwart & AUXXUA garanderen je zeker een gezellig drukke en leuke nacht. Dit feest kost slechts een tientje dus je zou wel gek zijn als je dit aan je voorbij laat gaan.

Bron: soundcloud.com

Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips, waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten aan bod laat komen.