De nacht in Bird

Koningsnacht vierde ik in BIRD, een van mijn favoriete plekken in Rotterdam. In de hoofdzaal, achterin het pand, zorgden de mensen van The Bourgeoisie ervoor dat er heel wat werd afgedanst en in de andere zaal, Boog 3, was Pandalife bezig. The Bourgeoisie was goed voor een avond vol house, disco en elektronische muziek en Pandalife vulde de zaal met R&B, Hip-Hop en Dancehall.

Pandalife Bron: soundcloud.com

De sfeer bij Pandalife gaf mijn avond een kenmerkend Rotterdams tintje. Wanneer ik oude nummers van The Jackson 5 hoor en mensen beginnen te joelen en te dansen weet ik weer waarom ik hier naartoe ben verhuisd. Dit is waar ik thuishoor.

BIRD
Beeld door: Club-podium BIRD

Overal ballonnetjes

Omdat ik de nacht stevig had door gefeest én het weer niet optimaal was, besloot ik de dag te laten voor wat het was. Tegen de tijd dat ik zin had om het feestje op te zoeken was het al avond en begaf ik me naar het Westelijk Handelsterrein. Op het indoorfestival, dat ’s middags al was begonnen en doorging tot 6 uur ’s ochtends, kon je in vier verschillende zalen dansen op Dubstep en Drum & Bass, Techno, R&B en Hiphop, of House.

Hoewel het publiek net zo divers was als de muziekstijlen, was er een gemene deler: bijna iedereen liep met een ballonnetje. Op het festival kon je namelijk lachgasballonnen kopen, en die gingen als koude slagroompatronen over de toonbank. Dat zul je op een mainstream feestje niet zo snel zien, wat wel ongeveer aangeeft hoe serieus ze feesten hier nemen.

westelijkk
Beeld door: Westelijk Handelsterrein

Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles er uit te halen wat er in zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.